zoeken :

 
Het Nederlands beach soccer team staat aan de vooravond van de eerste EK-kwalificatieronde van de Europese Beach Soccer League (EBSL). In het Italiaanse Terracina treft de ploeg van vrijdag tot en met zondag Oekraïne, Italië en Roemenië. Bondscoach Niels Kokmeijer blikt vooruit.

,,Het wordt een zware klus. We zijn vorig jaar gepromoveerd naar de A-categorie. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Maar daar ligt ook de uitdaging”, weet Kokmeijer. ,,Het is lastig in te schatten hoeveel punten je uiteindelijk nodig hebt. Ik vermoed dat negen punten uit zes wedstrijden voldoende is voor EK-kwalificatie. Maar daar kun je natuurlijk niet op gokken.”

De wedstrijden in Terracina vormen het eerste deel van de EK-kwalificatieronde. Daarna volgt deel twee. Van 19 tot en met 21 juli is Nederland gastheer in Scheveningen. De eerste acht van twaalf landen plaatsen zich voor het EK in Spanje. In Italië hoopt Kokmeijer een eerste stap te zetten. ,,Vooral tegen Italië en Roemenië is het van belang punten te pakken. Dat zijn tegenstanders van ons eigen niveau. Beide ploegen spelen heel open. Ik vermoed dat het spel op en neer gaat golfen. Hier liggen zeker kansen, al heeft Italië natuurlijk het thuisvoordeel. Bij Roemenië moeten we hun spits in de gaten houden. Die is erg sterk. Dat is hun grote troef.”

Lees het volledige artikel op OnsOranje.nl!


 
    
top