zoeken :

 
Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft dinsdagavond een ruime nederlaag geleden tegen Duitsland. In Nuth verloor de ploeg van KNVB-coach Edwin Petersen met 1-4. Robin Schouten maakte het enige Nederlandse doelpunt.

Onder 15 keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Saglam schoot binnen tien minuten de Duitsers op voorsprong met een fraaie vrije trap. Drie minuten later trof Mason doel na een corner. Nederland kon daar weinig tegenover zetten. De ploeg verloor de strijd op het middenveld en kreeg maar geen grip op de wedstrijd. Toen vlak voor rust Mason opnieuw scoorde uit een corner was de wedstrijd beslist.

Pas in de tweede helft kwam Onder 15 in zijn spel. De ploeg ging beter de strijd aan op het middenveld en was regelmatig gevaarlijk. Uit een uitbraak scoorde Robin Schouten nadat hij op snelheid weg was gestuurd. Nederland kreeg vervolgens kansen om de marge te verkleinen, maar kreeg in de 67ste minuut een vierde tegentreffer te verwerken. Janelt draaide goed weg op de rand van het zestienmetergebied en haalde knap uit.

Lees het volledige artikel van Hilgersom Tekstproducties op OnsOranje.nl!


 
    
top