zoeken :

 
Weer een prachtig veld en weer is de winnaar nauwelijks te raden. Dat was onze eerste reactie bij het zien van de deelnemers. Zeker in een seizoen waarin de verrassingen domineren en de top enorm breed is, kun je nergens vanuit gaan.

Als we dan toch een winnaar moeten noemen, gaan we voor Viva’s Limburgia. Deze klasbak heeft verder geen introductie nodig. Het bochtige parcours ligt hem goed. In 2008 was hij de winnaar op de Herenweg. Op snelheid is er bijna niemand die hem kan kloppen of het moeten vierjarigen met een voorsprong van tien meter zijn.

 De klasbak Viva's Limburgia.
Foto: Nico Visser - www.supersprinters.nl

De Z’tjes die wij hebben geselecteerd voor de tweede tot en met de vierde plaats zijn allemaal een risico. Zero Option Lane ging met een tweede plaats uitstekend tijdens zijn debuut in Amsterdam. In Warmond sprong de ruin twee keer weg. Het feit dat hij vijf dagen later weer deelneemt, geeft aan dat Ruud Pools mogelijk de oorzaak heeft gevonden. Ook Zalvador Spendic heeft veel kwaliteiten. De vosruin springt af en toe echter zomaar weg. Zaza Heikant eindigde als tweede in Wognum. In eerste instantie waren we niet onder de indruk. De merrie groeide echter in de koers. Mogelijk heeft ze het nu vanaf het begin door.

In Zentra Field hebben we tijdens de voorgaande koersen steeds vertrouwen gehad. Het lijkt echter of ze steeds minder zin in het kortebanen krijgt. Zonder galoppades kan deze merrie hoge ogen gooien. Ziva Frisia leek tijdens haar eerste start in Warmond wel trouw. De merrie startte snel en gaf de razendsnelle Ipse LB goed partij. Wanneer ze verbetert, zijn er in Egmond aan den Hoef mogelijkheden.

Mooi duel

Montanara maakte indruk in Sassenheim. De merrie van Aad Pools gaf de uiteindelijke winnaar Yke Starlake op de Teylingerlaan uitstekend partij. Een galoppade gooide toen roet in het eten. Ruud Pools gaf na afloop toe dat hij zonder deze galoppade waarschijnlijk niet had kunnen winnen. Montanara treft Super TD Limburgia. Deze ruin heeft snelheid en mag op 270 meter starten. Het wordt een mooi duel.

 Montanara toonde aanleg in Sassenheim.

Quercy du Bocage is een raskortebaner, dat zagen we al tijdens zijn eerste werkje. In Warmond ging hij uitstekend totdat hij twee keer van de benen ging. Vanwege zijn prestaties kunnen we hem nog niet tot favoriet bombarderen. De klasse om te winnen, lijkt hij in elk geval te hebben. Ook Jupiter Diamant straalt klasse uit. In Warmond leek hij het nog niet te snappen. Tegen Viva’s Limburgia wordt het een lastig verhaal. We denken wel dat hij goed partij kan geven.

Een mooie confrontatie is die tussen Neeroson en Yfrie Beemd. De laatste maakte indruk in Venhuizen met een vierde plaats na een loodzware koers. De ruin is sterker geworden ten opzichte van vorig jaar. De stal van Wim van Buytene is in vorm. Neeroson toonde vormverbetering in Warmond met een tweede plek. De vosruin is zeker in de eerste omlopen enorm snel. In Warmond wilde hij in de laatste omlopen niet rechtsom draaien. Samen met de talentvolle Dennis Minnema treft hij het daarom met het oneven startnummer.

Ontheffing

Ook Mission Impossible tegen Tarzan Weber wordt interessant. Mission Impossible leek tijdens haar eerste drie starts de pure snelheid te missen. Met vijf meter ontheffing zijn er echter mogelijkheden. Tegen krachtpatser Tarzan Weber krijgt ze het niet cadeau.

Tot slot aandacht voor de deelnemers van Jolanda van Strien. Yarban Starlake van Cees en Jenny Dobber kan goed kortebanen. In Sassenheim liet hij dat zien met een fraaie overwinning in de eerste rit op Ulliano Way. Daarna was het plotseling over. Nu treft hij deze ruin uit de stal van Rob de vlieger opnieuw.

Rimano P toonde vorig jaar in ’t Zand al aanleg. In Venhuizen bereikte hij de derde omloop. Toen was onze favoriet Viva’s Limburgia na strijd te sterk.

Het feit dat wij gerenommeerde namen als Nelle Aunou, Sheba Boko, Galimpulso As en Yours or Mine hierboven niet hebben genoemd, zegt alles over dit prachtige veld.

ONZE TIP: 1. VIVA’S LIMBURGIA – 2. ZERO OPTION LANE – 3. ZALVADOR SPENDIC – 4. ZAZA HEIKANT
Niet te vergeten: Montanara en Quercy du Bocage


 
    
top