zoeken :

 
De traditie van een kortebaan in Egmond aan den Hoef groeit. Donderdag wordt op de Herenweg de vijfde editie verreden. Tijdens de eerste vier koersen groeide de wedomzet net als het bezoekersaantal gestaag. De familie Pools is nog altijd ongeslagen op het bochtige parcours. Ruud, Aad, Manon en Josette gaan voor de vijfde overwinning op rij.

Aad is de meest succesvolle pikeur. Hij won in 2007 en 2009. Vorig jaar greep hij de zege met Donna Napoli. Deze merrie kwam dit jaar nog niet aan de start. De kans dat zij opnieuw de eerste prijs pakt in Egmond aan den Hoef lijkt dan ook bijzonder klein. De stal lijkt met Viva’s Limburgia (de winnaar van 2008) en Watch this Diamond de grootste troeven in handen te hebben. Waarschijnlijk nemen respectievelijk Josette en Manon plaats achter deze klasbakken.

 Donna Napoli won vorig jaar in Egmond aan den Hoef.

De kans dat Ruud Pools de zege pakt, lijkt groter. De pikeur uit Heiloo heeft aangekondigd deel te nemen met Yke Starlake. Deze ruin is dit seizoen nog ongeslagen. Hij won in Venhuizen en Sassenheim.

Wie de grootste uitdager van de familie Pools is, is een vraagteken. Het seizoen wordt vooralsnog gedomineerd door verrassingen. Een flink aantal paarden heeft al een goede klassering op zijn naam staan, maar liet deze vorm in andere starts niet zien. Het heeft er voor gezorgd dat er een grote groep paarden is die in de beste vorm kans maakt op de overwinning. Het maakt het plaatsen van een weddenschap extra interessant.

Kortebaanjaarboek.nl

De officiële start is donderdag om 13.30 uur. De inschrijving voor de kortebaan in Egmond aan den Hoef sluit dinsdag om 11.00 uur. Mocht het deelnemersveld dan nog niet volledig zijn gevuld, wordt de inschrijving opengesteld tot woensdag 10.00 uur. Direct na de bekendmaking van de loting is het deelnemersveld op www.kortebaanjaarboek.nl te downloaden. Later volgt ook een voorbeschouwing. Op de site zijn tevens uitslagen, statistieken, uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden. Liefhebbers kunnen op de site ook gratis deelnemen aan een tipcompetitie waarvoor door Scientific Games Racing (SGR) mooie prijzen beschikbaar zijn gesteld.


 
    
top